Перед візитом до суду, як і перед важливим іспитом, необхідно добре підготуватися. Ви повинні взяти з собою оригінали всіх документів, на які посилалися в своїй заяві або заперечення, опрацювати нормативно-правові акти, щоб чітко і лаконічно викласти вашу позицію по справі. Обов’язково візьміть з собою кілька аркушів паперу, ручку і блокнот, адже вам знадобиться що-небудь записати. При наявності – захопіть з собою диктофон, щоб не втратити жодного слова, яке було сказано опонентом в ході процесу. Хочу зауважити, що особливого дозволу від судді на використання вами диктофона не потрібно.

При вході в приміщення суду працівник міліції вимагає від вас пред’явити посвідчення особи з метою занесення ваших даних в журнал відвідувань суду. Якщо ви вже є учасником судового розгляду, візьміть з собою і надіслану судом порядку.

Зовнішній вигляд і заборони
Не можна брати з собою предмети, які заборонені до проносу в будівлю суду. Це можуть бути зброя (холодна, вогнепальна), газові балончики, легкозаймисті, отруйні речовини і т.д. Не раджу вам брати з собою і великі сумки, тому що охорона попросить їх залишити в камері зберігання.

Важливо приділити увагу своєму зовнішньому вигляду. Рекомендується дотримуватися діловий стиль і одягати класичний одяг. Я не рекомендую вам одягати шорти, спортивні костюми, майки і т.д. У такому «вбранні» вас можуть запросто не пустити. Діловий стиль є показником статусу, а так само висловлює вашу повагу до суду.

В судове засідання обов’язково приходити вчасно, тому що робочий день судді розписаний похвилинно, тому не слід змушувати суд вас чекати. Я настійно рекомендую прибути в суд хвилин за 5-10 до початку судового розгляду, щоб уточнити поверх і кабінет, де буде проходити процес.

Чи не встигаєте до суду?
Бувають випадки, що ви отримали повістку, проте вас не відпускають з роботи або ви захворіли. Обов’язково повідомте секретаря судді по телефону, що ви не можете прийти в суд. Якщо від вас не прийде ніякого повідомлення, то суддя може розглянути справу без вас або ж взагалі залишить позов без розгляду.

Як підготуватися до візиту в суд?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap